Je bent erover uit: een beachflag is hét middel om jouw product, bedrijf, school, vereniging, actie of evenement onder de aandacht te brengen! Nu komt de volgende stap: een beachflag maken. Gelukkig is dat helemaal niet ingewikkeld. Het meeste werk doen wij. Je kunt zelfs ervoor kiezen om ons een uniek ontwerp te laten maken, en dat kost je niks extra. Lees deze info en aanwijzingen en je weet precies hoe leuk en simpel een beachflag maken is!

Stap 1: Kies een model en formaat

Eerst kies je het model en formaat beachflag dat bij je boodschap past. Je kunt kiezen uit drie vormen: Straightflag, Dropflag en Waveflag. De Straightflag is de klassieke, rechthoekige vlag met een rechte onderkant. De Dropflag loopt als een omgekeerde druppel van onderen wijd uit naar boven. De speelse, golvende vorm van de Waveflag ten slotte is extra opvallend. Ga voor de vorm die je het mooist vindt en het beste bij je reclame-uiting past, kies het gewenste formaat en je bent klaar voor de volgende stap in het maken van je beachflag!

Stap 2: Kies de juiste voet

Het grote voordeel van beachflags is dat ze overal gebruikt en eenvoudig verplaatst kunnen worden. Hierbij is de juiste voet wel belangrijk. Voor iedere ondergrond en toepassing zijn verschillende voeten verkrijgbaar. Een grondpen bijvoorbeeld kun je vastdraaien in zachte grond, zoals gras en zand. En met een parasolvoet kun je de beachflag zowel binnen als buiten stevig op een vlakke ondergrond plaatsen. Op de meeste voeten zit ook een rotator, waardoor je beachflag 360 graden kan ronddraaien. Zo is die altijd goed zichtbaar en blijft die langer mooi!

Stap 3: Bepaal het ontwerp

Het belangrijkste van je beachflag is natuurlijk de boodschap. Wat er op komt te staan, bepaal je helemaal zelf. Je kunt het wel door ons vorm laten geven. Zo kunnen wij kosteloos een uniek ontwerp op maat maken. Ook staat er een aantal ontwerpen op de site die je kunt gebruiken. Of je uploadt je eigen ontwerp. Om zeker te zijn van de juiste aanlevering, kun je van onze werktekeningen gebruik maken. En voor een krachtig, effectief ontwerp hebben we nog enkele tips:

  • Breng de boodschap kort en duidelijk over. Voorbijgangers hebben niet veel tijd om uitgebreid te staan lezen. Voor tekst op beachflags geldt dus zeker: less is more!
  • Speel met ruimte. Zo kun je een tekst of afbeelding ook een stukje afsnijden en buiten de randen laten aflopen. Dit valt op en doordat het brein een beetje harder moet werken om het beeld aan te vullen, blijft de boodschap ook beter hangen.
  • Gebruik herkenbare elementen, zoals het logo en de huiskleuren, en zorg dat ze qua afmeting en stijl passen bij het model van de beachflag.
  • Trek de aandacht met een origineel lettertype, maar kies deze met zorg. Een te heftig of misplaatst lettertype is funest voor ieder ontwerp.
  • Kies een opvallende, krachtige kleur die goed past bij de reclame-uiting en de huisstijl.
  • Gebruik alleen beeld met voldoende pixels, zodat de afbeelding altijd scherp wordt weergegeven. Een mooi beeld kan ook prima dienst doen als achtergrond!

Stap 4: Wij doen de rest

Zodra wij bovenstaande gegevens hebben ontvangen, gaan wij voor je aan de slag. Eerst wordt het doek door middel van sublimatie bedrukt. Bij deze transfer druktechniek wordt hitte gebruikt om de bedrukking over te brengen. Bij een temperatuur van zo’n 200 graden Celsius vormt de inkt zich tot gas en kan daardoor diep doordringen tot in de vezels. Zo zullen de kleuren en beelden op je beachflag niet vervagen en geen barstjes vertonen – zelfs niet na meerdere wasbeurten! Als de vlag is bedrukt, wordt het juiste model uit het doek gesneden. Omdat onze beachflags gemaakt zijn van het niet rafelbare Longlife is omzomen niet nodig en is de afwerking altijd strak. De beachflag is nu klaar voor verzending en wordt samen met de buigzame glasvezel pole en de gekozen voet in een handige draagtas thuis bezorgd!

We wensen je veel plezier bij het maken van je beachflag!

Check het zelf!

Dit is slechts een enkel voorbeeld, maar er zijn nog talloze functies van beachflags voor bedrijven te verzinnen. Over het nut van beachflags op beurzen, voor scholen en verenigingen of om tijdelijke acties te promoten hebben wij het nog niet eens gehad. Handiger is om voor jezelf te ontdekken of een beachflag iets kan betekenen voor jouw bedrijf. Doe de snelle check en je weet het meteen!

GRATIS CHECKLIST: Is een beachflag interessant voor mij?

Voor dat je gaat investeren wil je natuurlijk weten of een beachflag überhaupt interessant voor jou is.

  • Bekijk snel of een beachflag interessant voor jou is.
  • 7 situatie schetsen waarin een beachflag interessant is.

Heb je iets geleerd?

Vond je dit artikel inspirerend? Deel het op social media met onderstaande buttons, zodat ook anderen er hun voordeel mee kunnen doen!

About Dennis Martens