Een open dag, informatiemarkt of sponsorloop… ook scholen doen aan promotie. Beachflags zijn voor scholen een ideaal middel om hun imago krachtig neer te zetten en de aandacht te trekken voor een evenement. Bovendien kun je het ontwerp én model van de beachflag laten aansluiten bij de identiteit van de school. Dat werkt effectief!

Effectief leerlingen werven

Voor scholen is de toestroom van leerlingen van essentieel belang. Andersom is het kiezen van een school voor ouders en leerling een belangrijke beslissing die ze weloverwogen willen maken. Als school moet je ten eerste ervoor zorgen dat je zichtbaar bent om vervolgens met de doelgroep in gesprek te kunnen komen. Een open dag, meespeelmiddag (voor de kleuters) of een informatiemarkt waar ouders en aankomende leerlingen of studenten zich vrijblijvend kunnen oriënteren is daarvoor de uitgelezen manier.

Open dag of informatiemarkt promoten

Het organiseren van een open dag of informatiemarkt kost geld, tijd en energie; dan wil je wel een zo hoog mogelijke opkomst. De promotie verzorg je dus tot in de puntjes. Posters, flyers, een mailing, website, gebruik van social media en misschien zelfs een radiocommercial maken deel uit van een goede PR. Als effectieve aanvulling hierop laat je beachflags bedrukken om de open dag of informatiemarkt in de regio aan te kondigen. Deze opvallende outdoor reclame plaats je niet alleen op het schoolplein, maar ook langs de doorgaande weg of zelfs op het dak van de school! Maak ze zichtbaar voor zoveel mogelijk voorbijgangers en de opvallende beachflags zullen beslist veel aandacht genereren.

Een beachflag voor elke school

Behalve als promotiemiddel zijn beachflags voor scholen ook ideaal om de identiteit van scholen te profileren. Scholen krijgen in toenemende mate te maken met krimp en moeten hun imago daarom krachtig neerzetten om nieuwe leerlingen te blijven trekken. Uiteraard komt die identiteit uitgebreid naar voren tijdens gesprekken, op de website en in de schoolgids. Echter, de eerste indruk en het gevoel dat mensen krijgen bij je school zijn minstens zo belangrijk. Beachflags geven een krachtige visuele prikkel en zijn geheel naar de identiteit van de school aan te passen. Kies voor een basisschool bijvoorbeeld de speelse Dropflag. Een Waveflag heeft een dynamisch golvend model en is daarmee geschikt voor bijvoorbeeld een CIOS. En de strakke, moderne Straightflag zou mooi passen bij de identiteit van een (technische) hogeschool of universiteit. Uiteraard kun je met ontwerp, tekst en kleur elk model beachflag geheel laten aansluiten bij het imago van de school. Plaats de beachflags op prominente zichtlocaties en je geeft je school een duidelijk eigen gezicht!

Beachflags voor binnen en buiten

Ten slotte zijn beachflags zowel binnen als buiten te gebruiken voor allerlei verschillende doeleinden tijdens feesten, evenementen of acties waarbij de school betrokken is. Tijdens de avondvierdaagse kun je bijvoorbeeld beachflags van de school als opvallend herkenningspunt bij de start en pauze plaatsen. Of maak het schoolfeest nog gedenkwaardiger door de school aan te kleden met decoratieve beachflags in het thema. Ook als sponsoruiting bij bijvoorbeeld een sportdag of sponsorloop kunnen beachflags worden ingezet. Geef dat schoolfeest dus wat extra sjeu of zet de sponsors eens goed in het zonnetje met een beachflag op maat!

 

Check het zelf!

Dit is slechts een enkel voorbeeld, maar er zijn nog talloze functies van beachflags voor bedrijven te verzinnen. Over het nut van beachflags op beurzen, voor scholen en verenigingen of om tijdelijke acties te promoten hebben wij het nog niet eens gehad. Handiger is om voor jezelf te ontdekken of een beachflag iets kan betekenen voor jouw bedrijf. Doe de snelle check en je weet het meteen!

GRATIS CHECKLIST: Is een beachflag interessant voor mij?

Voor dat je gaat investeren wil je natuurlijk weten of een beachflag überhaupt interessant voor jou is.

  • Bekijk snel of een beachflag interessant voor jou is.
  • 7 situatie schetsen waarin een beachflag interessant is.

Heb je iets geleerd?

Vond je dit artikel inspirerend? Deel het op social media met onderstaande buttons, zodat ook anderen er hun voordeel mee kunnen doen!

About Dennis Martens