Het team betreedt in clubtenue de wedstrijd terwijl supporters ze toejuichen met hun vlaggetjes, spandoeken of sjaals in de clubkleuren. De beachflags met het verenigingslogo wapperen fier langs de lijn. Dit tafereel laat het hart van iedere sportfan sneller slaan. Beachflags geven het ultieme clubgevoel, maar zijn ook op andere manieren perfect door een sportvereniging te gebruiken!

Beachflags voor sportverenigingen

Of het nu een zwemvereniging, voetbalvereniging of damclub betreft; iedere sportvereniging drijft op zijn vrijwilligers, sponsors en leden. Zonder leden wordt er niet gesport en zonder vrijwilligers is er geen sturing, organisatie of onderhoud. Ten slotte geven de sponsors met financiële middelen bestaansrecht aan de club. En voor elk van deze drie groepen kunnen beachflags een mooie rol vervullen.

Leden werven met beachflags

Hoe mooi is het wanneer iemand als kind bij een sportvereniging begint en zich later als trainer over de nieuwe pupillen ontfermt? Tegenwoordig is een lidmaatschap voor het leven echter eerder uitzondering dan regel. Sportverenigingen moeten daarom actief leden werven. Dat begint met een professionele, aantrekkelijke uitstraling van de club. Er wordt gesport in een mooi clubtenue, de website is up-to- date, het verenigingsgebouw is voorzien van een verzorgd gevelbord en voor de ingang staan beachflags met het logo in het gelid. Een dergelijke professionele, nette uitstraling maakt een goede eerste indruk en dat helpt bij het aantrekken van nieuwe leden!

Beachflags tijdens de wedstrijd

Binnen een sportvereniging zoek je plezier, sportiviteit en kameraadschap, maar uiteindelijk draait het natuurlijk om de wedstrijd. Vrijwilligers spelen bij de promotie en organisatie van wedstrijden een belangrijke rol. In het clubboekje, op de website en door flyers en posters wordt de wedstrijd aangekondigd. Op de dag zelf draait het om een goede planning en logistiek. Ook de aankleding van de wedstrijd hoort erbij. De spelers gaan gekleed in hun wedstrijdtenue, de beachflags met het verenigingslogo staan langs de lijn. Nu is het alleen nog wachten op het fluitsignaal…

Beachflags als moderne en opvallende sponsoruiting

Iedereen kent de borden langs het veld met de logo’s of reclame van de sponsors. Een goede en meer opvallende aanvulling hierop zijn beachflags. De combinatie van opvallend reclamemiddel, spannende wedstrijd en de koppeling tussen ‘business en pleasure’ maakt dit sponsormiddel tot een uiterst effectieve vorm van reclame. Ook buiten thuiswedstrijden bewijzen beachflags hun nut. Zo vormen ze als kleurige rij vlaggen langs het pad naar het verenigingsgebouw een vrolijke en verzorgde indruk!

Beachflags voor binnen en buiten

Natuurlijk is een ‘strandvlag’ bij uitstek geschikt om bij een voetvolley evenement of beachvolleybal toernooi te gebruiken. Dankzij de speciale grondplug blijven beachflags zelfs in het mulle strand stevig staan. En gemaakt van het sterke Longlife zijn ze bovendien bestand tegen zelfs de sterkste zeebries. Dankzij deze weer- en windbestendigheid zijn beachflags ook ideaal als herkenning-, start- of finishpunt tijdens bijvoorbeeld viswedstrijden of marathons. Ten slotte kun je beachflags met een stndaard of parasolvoet ook op een vlakke ondergrond binnen gebruiken. Zo zorgen ze bij indoor sportwedstrijden, in het verenigingsgebouw en in de kantine voor een opvallende, vrolijke noot!

 

Check het zelf!

Dit is slechts een enkel voorbeeld, maar er zijn nog talloze functies van beachflags voor bedrijven te verzinnen. Over het nut van beachflags op beurzen, voor scholen en verenigingen of om tijdelijke acties te promoten hebben wij het nog niet eens gehad. Handiger is om voor jezelf te ontdekken of een beachflag iets kan betekenen voor jouw bedrijf. Doe de snelle check en je weet het meteen!

GRATIS CHECKLIST: Is een beachflag interessant voor mij?

Voor dat je gaat investeren wil je natuurlijk weten of een beachflag überhaupt interessant voor jou is.

  • Bekijk snel of een beachflag interessant voor jou is.
  • 7 situatie schetsen waarin een beachflag interessant is.

Heb je iets geleerd?

Vond je dit artikel inspirerend? Deel het op social media met onderstaande buttons, zodat ook anderen er hun voordeel mee kunnen doen!

About Dennis Martens