Eén van de grote voordelen van beachflags is dat je ze vrijwel overal kunt gebruiken. Niet alleen dankzij de weer- en windbestendigheid van de vlaggen, maar ook omdat er een solide basis beschikbaar is voor iedere toepassing. Op het strand, de stoep, in het gras, op het water, tegen een muur, binnen of buiten: kies de juiste voet en je beachflag kan staan waar je maar wilt!

Standaard bevestiging en plaatsing

Een standaard beachflag set bestaat uit een vlag, beachpole (mast) en grondpen, bij elkaar geleverd in een handige opbergtas. De beachpole is gemaakt van flexibel materiaal zodat je vlag mooi kan wapperen en goed leesbaar is. De beachpole zet je vast in de grondpen. Met deze voet kun je de vlag buiten op een zachte bodem plaatsen. Je prikt de lange stalen pen eenvoudigweg in het gras, zand of de aarde. Wil je de beachflag (ook) binnen of op een harde ondergrond gebruiken, dan kun je beter een parasolvoet kiezen. Deze voet is te vullen met zand of water, waardoor die ook bij harde wind stevig blijft staan. En dankzij de wieltjes kun je hem toch makkelijk verplaatsen. Is je beachflag van groot formaat, dan is het raadzaam om de parasolvoet te voorzien van een rotator. Hierdoor draait je vlag altijd soepel met de wind mee, waardoor je vlag altijd goed te zien is en minder snel slijt!

Een voet met roterende basis

Een aantal voeten is standaard voorzien van rotator. Voor grote vlaggen en intensief outdoor gebruik is dit echt geen overbodige luxe! Afhankelijk van het gebruik kun je kiezen voor een grondplug, standaard, voetplaat of autovoet met rotator. De grondplug is bedoeld voor buitengebruik op een stevige bodem, zoals gras, waarbij je de sterke, lichtgewicht plug stevig de grond in draait. Voor indoor gebruik op een vlakke ondergrond is de standaard geschikt. In combinatie met een waterzak is deze ook buiten te gebruiken. Een waterzak kun je vullen met 10 liter water of zand en op de voet leggen. Zo verzwaar je de basis en zal je beachflag niet omwaaien. De derde roterende basis is de voetplaat. Ook deze kan op een vlakke ondergrond staan, zowel binnen als buiten. Verschil met de standaard is dat de voetplaat een keer zo zwaar is en voorzien van boorgaten. Heb je een vaste plek voor je beachflag, dan kun je hem daar muurvast neerzetten. De autosteun ten slotte kun je eenvoudig onder een wiel schuiven. Een ideale voet voor bijvoorbeeld een autodealer of foodtruck!

GRATIS CHECKLIST: Is een beachflag interessant voor mij?

Voor dat je gaat investeren wil je natuurlijk weten of een beachflag überhaupt interessant voor jou is.

  • Bekijk snel of een beachflag interessant voor jou is.
  • 7 situatie schetsen waarin een beachflag interessant is.

Je beachflag op het water of aan de muur

Dankzij de verschillende voeten zijn beachflags veilig te plaatsen op elke ondergrond, binnen en buiten. Maar daarmee zijn de mogelijkheden nog niet uitgeput. Want met een drijvende tank met anker kun je zelfs je beachflags het water op sturen! Een drijvende beachflag is een echte blikvanger voor bijvoorbeeld bootverhuurders en horeca aan het water en ook ideaal als markeringspunt bij vaarwedstrijden. Is het watersportseizoen voorbij, dan kun je het contragewicht en de stang eenvoudig van de onderkant afschroeven, de tank vullen met water of zand en je beachflag op het droge gebruiken. Ten slotte is er ook nog een ‘voet’ voor verticaal gebruik. De wandsteun plaatst je beachflag in een hoek van 45, 90 of 180 graden stevig tegen een gevel of muur.

Waar wil jij je beachflag plaatsen? Kies de juiste voet en alles is mogelijk!

Heb je iets geleerd?

Vond je dit artikel inspirerend? Deel het op social media met onderstaande buttons, zodat ook anderen er hun voordeel mee kunnen doen!

About Dennis Martens