Onderhoud je beachflag goed, dan blijft je boodschap altijd sprankelend zichtbaar en gaat je beachflag zo lang mogelijk mee. Houd je beachflag in optimale conditie met deze tips!

Was je beachflags op 30 graden

Een beachflag is gemaakt om weer en wind te kunnen doorstaan. Het doek zal niet rafelen, scheuren of verbleken, maar kan wel behoorlijk vuil raken. Staan ze langs een drukke weg dan zorgen uitlaatgassen voor een vieze roetlaag. En op het strand kunnen stof, zand en zout een filmpje achterlaten op het doek. Dit ziet er onverzorgd uit en ook je bedrijfsnaam, promotie of actie ziet er ineens niet meer zo sprankelend uit. Gelukkig is het doek van onze beachflags gewoon wasbaar. Was ze in de wasmachine op maximaal 30 graden, op een kort programma met een minimaal aantal toeren en zonder te centrifugeren. Dit kun je zo vaak doen als je wilt, zonder bang te hoeven zijn dat kleuren vervagen. Het doek is namelijk door middel van sublimatie bedrukt. Bij deze transfer druktechniek wordt hitte gebruikt om de bedrukking over te brengen. Bij een temperatuur van zo’n 200 graden Celsius vormt de inkt zich tot gas, waardoor het tot in de vezels kan doordringen. Dat was je er echt nooit meer af!

Haal je beachflags naar binnen bij harde wind

Beachflags kunnen wind trotseren zonder te scheuren, rafelen of breken. Hierbij spelen twee bestanddelen een rol. Ten eerste is het doek gemaakt van zeer sterk Longlife, een textielsoort met kleine gaatjes. Ten tweede gebruiken wij een pole van glasvezel. Glasvezel zal niet vervormen of breken; in plaats daarvan buigt de mast mee met de wind en ‘springt’ daarna netjes terug in vorm. Maar ook aan de windbestendigheid van onze beachflags zit een grens, en die ligt rond windkracht zes. Dan is het echt tijd om de beachflags naar binnen te halen. En vergis je niet: dat is harde wind waarbij je bijvoorbeeld je paraplu niet meer kunt houden en je bijna niet tegen de wind in kunt fietsen. Stel beachflags bij deze krachtige wind veilig en je kunt ze bij intensief buitengebruik een seizoen lang – maximaal vier maanden – gebruiken.

Haal je beachflags naar binnen bij veel regen of sneeuw

Voor regen en sneeuw geldt hetzelfde als voor harde wind: onze beachflags kunnen ertegen, maar voor een langere levensduur kun je ze toch beter naar binnen halen wanneer er veel regen of aanhoudende sneeuw wordt verwacht. Valt er een zomers buitje, maak je dan maar geen zorgen. Maar langdurige blootstelling aan deze elementen komt je beachflags niet ten goede.

Onderhoud ook de voet en pole van je beachflag

Wanneer je een beachflag met grondpen of grondplug gebruikt, raden wij aan deze periodiek schoon te maken. Dit gaat het handigst als je wacht tot de grond droog is. Dan borstel je het zand en de aarde er makkelijk af. De poles kunnen met een vochtig doekje worden schoongemaakt.

Berg je beachflags schoon en droog op

Is het seizoen voorbij, loopt een promotie ten einde of wil je de beachflags op een andere locatie gebruiken, berg ze dan droog en schoon op. Met een vochtig doekje kun je de pole en voet afnemen. Bij een grondpen of grondplug kun je een borstel gebruiken om ze af te borstelen. Gebruik de bijgeleverde tas om de schoongemaakte onderdelen in te vervoeren of te stallen. Je beachflag blijft dan in topconditie en is klaar voor volgend gebruik!

Vond je dit artikel inspirerend? Deel het op social media met onderstaande buttons, zodat ook anderen er hun voordeel mee kunnen doen!

About Dennis Martens